Tietosuoja / Tietosuojaseloste

Kiitos mielenkiinnostasi verkkokauppaamme kohtaan. Yksityisyytesi suojaaminen on meille erittäin tärkeää. Seuraavassa kerromme yksityiskohtaisesti, kuinka käsittelemme tietojasi.

Käyttötiedot ja isännöinti

Voit vierailla verkkosivustollamme paljastamatta henkilökohtaisia tietojasi. Joka kerta sivustollamme vierailtaessa verkkopalvelin tallentaa automaattisesti vain palvelimen lokitiedoston, joka sisältää mm. haetun tiedoston nimen, kävijän IP-osoitteen, käynnin päivämäärän ja kellonajan, siirretyn tiedon määrän ja palveluntarjoajan, jonka kautta sivustolle on tultu (käyttötiedot), ja joka siten dokumentoi sivustolla vierailun. Näitä käyttötietoja analysoidaan yksinomaan verkkosivuston sujuvan toiminnan turvaamiseksi ja tarjontamme parantamiseksi. Tämän tarkoituksena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti turvata intressien punninnassa muut edut syrjäyttävät oikeutetut etumme liittyen tarjontamme asianmukaiseen esittämiseen. Kaikki käyttötiedot poistetaan viimeistään 7 vuorokauden kuluttua sivustollamme vierailun päättymisestä.

Kolmansien osapuolten isännöintipalvelut

Kolmas osapuoli käsittelee tietoja toimeksiannostamme tarjotakseen meille verkkosivuston isännöinti- ja ylläpitopalveluja. Tämän tarkoituksena on turvata intressien punninnassa muut edut syrjäyttävät oikeutetut etumme liittyen tarjontamme asianmukaiseen esittämiseen. Kaikki tämän verkkosivuston tai verkkokaupan lomakkeiden käytön yhteydessä kerättävät, jäljempänä kuvatut tiedot käsitellään tämän palveluntarjoajan palvelimilla. Muilla palvelimilla tietoja käsitellään vain tässä selosteessa kuvatulla tavalla.
Palveluntarjoaja ja sen palvelimet sijaitsevat jossakin Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen maassa.

Tietojen keruu ja käyttö sopimuksen käsittelyä varten, yhteydenotto

Keräämme henkilötietojasi, kun annat ne meille vapaaehtoisesti tehdessäsi tilausta tai ottaessasi meihin yhteyttä (esim. yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla). Pakolliset kentät on merkitty ja niiden tietoja tarvitaan tilauksesi tai yhteydenottosi käsittelyyn. Ilman näitä tietoja et voi tehdä tilausta tai lähettää yhteydenottoasi. Kulloisissakin lomakkeissa näkyy, mitä tietoja kerätään. Käytämme antamiasi tietoja yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti tilauksesi ja kyselyjesi käsittelyyn. Kun sopimuksen käsittely on saatu päätökseen, tietojesi käsittelyä rajoitetaan ja tiedot poistetaan vero- ja kauppaoikeudellisten säilytysaikojen umpeuduttua, ellet ole nimenomaisesti suostunut siihen, että tietojasi käytetään jatkossa, tai ellemme pidätä oikeutta tietojen muuhun sellaiseen käyttöön, joka on lain mukaan sallittua ja josta kerromme tässä tietosuojaselosteessa.

Tietojen luovuttaminen

Sopimuksen täytäntöönpanoa varten luovutamme tietosi tavaran toimituksesta vastaavalle yritykselle yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti, jos se on välttämätöntä tilattujen tavaroiden toimittamiseksi. Tilauksen yhteydessä valitsemastasi maksupalvelujen tarjoajasta riippuen luovutamme keräämämme maksutiedot maksujen käsittelyä varten maksusta vastaavalle luottolaitokselle tai valitsemallemme maksupalvelujen tarjoajalle tai valitulle maksupalvelulle. Joissakin tapauksissa myös valitut maksupalvelun tarjoajat keräävät itse näitä tietoja, jos luot tilin heidän palveluihinsa. Tässä tapauksessa sinun on kirjauduttava omilla tunnuksillasi maksupalvelun tarjoajan sivustolle tilausta tehdessäsi. Tällöin sovelletaan kyseisen maksupalvelun tarjoajan tietosuojaselostetta.

Käytämme tavaroiden toimituksessa yritystä, jonka toimipaikka sijaitsee Euroopan unionin ulkopuolisessa maassa. Luovutamme henkilötietosi kyseiselle yritykselle ainoastaan sopimuksen täytäntöönpanoa varten.

Sähköpostiuutiskirje ja mainosposti

Sähköpostimainonta ilman uutiskirjeen tilausta ja vastustamisoikeus

Jos saamme sähköpostiosoitteesi tavaran tai palvelun myynnin yhteydessä, etkä ole sitä vastustanut, pidätämme oikeuden lähettää sähköpostitse tarjouksia valikoimaamme kuuluvista samantyyppisistä tuotteista Saksan sopimattoman kilpailun vastaisen lain (UWG) 7 pykälän 3 kohdan perusteella. Tämän tarkoituksena on turvata intressien punninnassa muut edut syrjäyttävät oikeutetut etumme liittyen tarjontamme mainostamiseen asiakkaillemme.
Voit kieltää sähköpostiosoitteesi käytön tähän tarkoitukseen milloin tahansa lähettämällä viestin alla mainituilla yhteydenottomahdollisuuksilla tai käyttämällä mainossähköpostissa olevaa linkkiä. Tästä ei aiheudu muita kustannuksia kuin tiedonsiirron peruskulut.

Uutiskirjeen lähettää toimeksiannostamme ulkopuolinen palveluntarjoaja, jolle sähköpostiosoitteesi luovutetaan tätä tarkoitusta varten.

Tämä palveluntarjoaja sijaitsee jossakin Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen maassa.

Mainonta postitse ja vastustamisoikeus

Pidätämme myös oikeuden käyttää etu- ja sukunimeäsi ja postiosoitettasi omiin mainostarkoituksiimme, esim. tarjousten ja tuoteinformaation lähettämiseen postitse. Tämän tarkoituksena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti turvata intressien punninnassa muut edut syrjäyttävät oikeutetut etumme liittyen tarjontamme mainostamiseen asiakkaillemme.

Tietojen käyttö maksujen käsittelyyn

Luottotietojen tarkistus
Mikäli toimitamme tavaran ennen maksua, esim. ostettaessa laskua vastaan, on yleisen tietosuoja-asetuksen 22 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti sopimuksen tekemistä varten välttämätöntä, että tarkistamme luottotiedot ja henkilöllisyyden tähän erikoistuneelta palveluntarjoajalta (luottotietoalan yritykseltä). Luottotietojen tarkistusta varten luovutamme tarvittavat henkilötiedot seuraavalle yritykselle:

atriga GmbH

Pittlerstr. 47

D-63225 Langen

Tässä huomioimme asianmukaiset toimenpiteet oikeuksiesi, vapauksiesi ja oikeutettujen etujesi suojaamiseksi.  Voit esittää kantasi ja riitauttaa päätöksen alla mainituilla yhteydenottomahdollisuuksilla. Kun sopimuksen käsittely on saatu päätökseen, tätä tarkoitusta varten käsitellyt tiedot poistetaan, ellet ole nimenomaisesti suostunut siihen, että tietojasi käytetään jatkossa, tai ellemme pidätä oikeutta tietojen muuhun sellaiseen käyttöön, joka on lain mukaan sallittua ja josta kerromme tässä tietosuojaselosteessa.

Henkilötietojen käyttö maksettaessa Klarna-laskulla
Jotta sinulle voidaan tarjota Klarnan maksutapoja, luovutamme Klarnalle henkilötietojasi, kuten yhteystietosi ja tilaustietosi. Näin Klarna voi arvioida, voidaanko sinulle tarjota eri maksutapoja, ja tarjota sinulle sopivat maksutavat. Yleistä tietoa Klarnasta löydät täältä. Klarna käsittelee henkilötietojasi voimassa olevan tietosuojalainsäädännön ja Klarnan tietosuojaselosteen mukaisesti.

Evästeet ja verkkoanalyysi

Käytämme verkkosivustollamme nk. evästeitä tehdäksemme sivustollamme vierailusta miellyttävää ja voidaksemme tarjota tiettyjä toimintoja tai esittää sopivia tuotteita. Lisäksi käytämme niitä markkinatutkimustarkoituksiin. Tämän tarkoituksena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti turvata intressien punninnassa muut edut syrjäyttävät oikeutetut etumme liittyen tarjontamme parhaaseen mahdolliseen esittämiseen. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat automaattisesti käyttämällesi laitteelle. Osa käyttämistämme evästeistä poistetaan selainistunnon päätyttyä eli sulkiessasi selaimen (nk. istuntokohtaiset evästeet). Toiset evästeet puolestaan pysyvät laitteellasi, ja niiden avulla voimme tunnistaa selaimesi vieraillessasi sivustollamme seuraavan kerran (nk. pysyvät evästeet). Evästeiden säilytysajan näet selaimesi evästeasetuksista. Selaimesi asetuksissa voit muuttaa asetuksia niin, että saat ilmoituksen evästeiden käytöstä ja hyväksyt tai estät evästeet yksitellen, tai voit estää tietyt evästeet tai kaikki evästeet. Evästeiden hallinta vaihtelee sen mukaan, mitä selainta käytät. Tietoa tästä on kunkin selaimen ohjevalikossa, josta löydät ohjeet evästeasetusten muuttamiseen. Eri selainten evästeasetukset löydät seuraavista linkeistä:        

                                                                          
Internet Explorer™
Firefox™
Chrome™
Safari™
Opera™

Jos estät evästeiden käytön, verkkosivustomme toiminnot saattavat olla käytettävissä vain rajoitetusti.

Jos olet antanut tähän suostumuksen yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti, verkkosivustollamme käytetään Google Analytics -verkkoanalyysipalvelun (katso alla) käytön puitteissa myös nk. DoubleClick-evästettä, jonka avulla selaimesi voidaan tunnistaa vieraillessasi muilla verkkosivustoilla. Evästeen avulla automaattisesti luotu tieto verkkosivustomme käytöstä siirretään ja tallennetaan yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Verkkosivustomme käyttää IP-anonymisointia, jolloin IP-osoite lyhennetään Euroopan unionin tai muiden Euroopan talousalueen jäsenvaltioiden alueella ennen sen siirtämistä. Vain poikkeustapauksissa täydellinen IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google Analytics -palvelun yhteydessä selaimesi välittämää anonymisoitua IP-osoitettasi ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

Google käyttää näitä tietoja laatiakseen raportteja verkkosivuston käytöstä ja tarjotakseen muita verkkosivuston käyttöön liittyviä palveluja. Google voi myös siirtää näitä tietoja kolmansille osapuolille, jos laki niin edellyttää tai jos kolmannet osapuolet käsittelevät näitä tietoja Googlen toimeksiannosta. Tässä yhteydessä kerätyt tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita tähän tarkoitukseen ja kun Google DoubleClick -palvelun käyttö päättyy.

Google DoubleClick -palvelun tarjoaa Irlannin lakien mukaisesti rekisteröity ja toimiva yritys Google Ireland Limited, jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (www.google.com). Mikäli tietoja siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille Yhdysvaltoihin, yhdysvaltalainen yhtiö Google LLC noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä ”Privacy Shield” -sopimusta, josta osoituksena on sertifikaatti.

Voimassa olevan sertifikaatin löydät täältä. Tämän Yhdysvaltojen ja Euroopan komission välisen sopimuksen perusteella Euroopan komissio on todennut Privacy Shield -sertifioitujen yritysten riittävän tietosuojatason.

Voit peruuttaa suostumuksesi tulevaisuuden osalta milloin tahansa poistamalla DoubleClick-evästeen käytöstä tästä linkistä. Digital Advertising Alliancen sivuilla on tietoa evästeiden käytöstä ja evästeasetusten hallinnasta. Selaimesi asetuksissa voit muuttaa asetuksia niin, että saat ilmoituksen evästeiden käytöstä ja hyväksyt tai estät evästeet yksitellen, tai voit estää tietyt evästeet tai kaikki evästeet. Jos estät evästeiden käytön, verkkosivustomme toiminnot saattavat olla käytettävissä vain rajoitetusti.

Google (Universal) Analytics -verkkoanalyysipalvelun käyttö

Jos olet antanut tähän suostumuksen yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti, verkkosivustollamme käytetään Google (Universal) Analytics -verkkoanalyysipalvelua. Verkkoanalyysipalvelun tarjoaa Irlannin lakien mukaisesti rekisteröity ja toimiva yritys Google Ireland Limited, jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (www.google.com).  Google (Universal) Analytics käyttää menetelmiä, joilla voidaan analysoida verkkosivustojemme käyttöä, esimerkiksi evästeitä. Automaattisesti kerätty tieto verkkosivustomme käytöstä siirretään ja tallennetaan yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Verkkosivustomme käyttää IP-anonymisointia, jolloin IP-osoite lyhennetään Euroopan unionin tai muiden Euroopan talousalueen jäsenvaltioiden alueella ennen sen siirtämistä. Vain poikkeustapauksissa täydellinen IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google Analytics -palvelun yhteydessä selaimesi välittämää anonymisoitua IP-osoitettasi ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin. Tässä yhteydessä kerätyt tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita tähän tarkoitukseen ja kun Google Analytics -palvelun käyttö päättyy.

Mikäli tietoja siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille Yhdysvaltoihin, yhdysvaltalainen yhtiö Google LLC noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä ”Privacy Shield” -sopimusta, josta osoituksena on sertifikaatti. Voimassa olevan sertifikaatin löydät täältä. Tämän Yhdysvaltojen ja Euroopan komission välisen sopimuksen perusteella Euroopan komissio on todennut Privacy Shield -sertifioitujen yritysten riittävän tietosuojatason.

Voit peruuttaa suostumuksesi tulevaisuuden osalta milloin tahansa lataamalla ja asentamalla selainlaajennuksen, joka on saatavilla seuraavasta linkistä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Näin voit estää evästeen avulla verkkosivuston käyttöä koskevien tietojen keruun (IP-osoite mukaan lukien) sekä näiden tietojen käsittelyn.

Vaihtoehtoisesti voit myös klikata tätä linkkiä ja estää tietojesi keruun tällä verkkosivustolla Google Analytics ‑palvelua varten. Laitteellesi tallennetaan tätä varten opt-out-eväste. Jos poistat evästeet, suostumus on annettava uudelleen.

Verkkomainonta

Google Ads Remarketing
Google Ads -palvelun avulla mainostamme tätä verkkosivustoa Googlen hakutuloksissa sekä kolmansien osapuolten verkkosivuilla. Jos olet antanut tähän suostumuksen yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti, Google käyttää nk. remarketing-evästettä vieraillessasi verkkosivustollamme. Tämän evästeen pseudonymisoitu evästetunnus mahdollistaa kiinnostuksen kohteisiin perustuvan mainonnan vierailemiesi sivujen perusteella. Tässä yhteydessä kerätyt tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita tähän tarkoitukseen ja kun Google Ads Remarketing -palvelun käyttö päättyy.

Tietojen muuta käsittelyä tapahtuu vain, jos olet hyväksynyt sen, että Google yhdistää verkko- ja sovellusselaushistoriasi Google-käyttäjätiliisi ja käyttää tietojasi tältä tililtä verkossa näkemäsi mainonnan yksilöllistämiseen. Jos näin on ja olet kirjautuneena Googleen käydessäsi verkkosivustollamme, Google käyttää tietojasi yhdessä Google Analytics -tietojen kanssa laatiakseen ja määrittääkseen kohderyhmälistoja eri laitteilla tapahtuvaa uudelleenmarkkinointia varten. Kohderyhmien luomiseksi Google yhdistää henkilötietosi väliaikaisesti Google Analytics -tietoihin.

Google Ads -palvelun tarjoaa Irlannin lakien mukaisesti rekisteröity ja toimiva yritys Google Ireland Limited, jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (www.google.com). Mikäli tietoja siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille Yhdysvaltoihin, yhdysvaltalainen yhtiö Google LLC noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä ”Privacy Shield” -sopimusta, josta osoituksena on sertifikaatti.

Voimassa olevan sertifikaatin löydät täältä. Tämän Yhdysvaltojen ja Euroopan komission välisen sopimuksen perusteella Euroopan komissio on todennut Privacy Shield -sertifioitujen yritysten riittävän tietosuojatason.

Voit peruuttaa suostumuksesi tulevaisuuden osalta milloin tahansa poistamalla remarketing-evästeen käytöstä tästä linkistä. Digital Advertising Alliancen sivuilla on tietoa evästeiden käytöstä ja evästeasetusten hallinnasta.

Bing Ads Remarketing

Bing Ads -palvelun avulla mainostamme tätä verkkosivustoa Bingin, Yahoon ja MSN:n hakutuloksissa sekä kolmansien osapuolten verkkosivuilla. Jos olet antanut tähän suostumuksen yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti, verkkosivustomme tallentaa automaattisesti evästeen vieraillessasi verkkosivustollamme. Tämän evästeen pseudonymisoitu evästetunnus mahdollistaa kiinnostuksen kohteisiin perustuvan mainonnan vierailemiesi sivujen perusteella. Tässä yhteydessä kerätyt tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita tähän tarkoitukseen ja kun Bing Ads Remarketing -palvelun käyttö päättyy.

 Bing Ads on Microsoft Corporationin (www.microsoft.com) tarjoama palvelu. Microsoft Corporationin päätoimipaikka sijaitsee Yhdysvalloissa ja se on sertifioitu EU:n ja Yhdysvaltojen välisen ”Privacy Shield” -sopimuksen mukaisesti. Voimassa olevan sertifikaatin löydät täältä. Tämän Yhdysvaltojen ja Euroopan komission välisen sopimuksen perusteella Euroopan komissio on todennut Privacy Shield -sertifioitujen yritysten riittävän tietosuojatason.

Voit peruuttaa suostumuksesi tulevaisuuden osalta milloin tahansa poistamalla remarketing-evästeen käytöstä tästä linkistä. Digital Advertising Alliancen sivuilla on tietoa evästeiden käytöstä ja evästeasetusten hallinnasta.

Sosiaalisen median liitännäiset

Youtuben videoliitännäiset
Tälle verkkosivustolle on liitetty kolmansien osapuolien sisältöä. Nämä sisällöt asettaa käyttöön Google (”tarjoaja”). YouTube-palvelun tarjoaa Irlannin lakien mukaisesti rekisteröity ja toimiva yritys Google Ireland Limited, jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (www.google.com).

Verkkosivustollemme upotetuissa Youtube-videoissa on käytössä laajennetut tietosuoja-asetukset. Se tarkoittaa, ettei YouTube kerää eikä tallenna tietoja verkkosivustolla kävijöistä, elleivät nämä katso videoita. Videoiden upottamisen tarkoituksena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti turvata intressien punninnassa muut edut syrjäyttävät oikeutetut etumme liittyen tarjontamme parhaaseen mahdolliseen markkinointiin.
Tietoa palveluntarjoajan suorittaman tiedonkeruun tarkoituksesta ja laajuudesta sekä tähän liittyvistä käyttäjän oikeuksista ja yksityisyyden suojaa koskevista asetusmahdollisuuksista on Googlen tietosuojakäytännössä osoitteessa https://policies.google.com/privacy.

Yhteydenottomahdollisuudet ja oikeutesi

Rekisteröitynä sinulla on seuraavat oikeudet:

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi keräämisestä, käsittelystä tai käytöstä tai jos haluat saada tai oikaista tietoja, rajoittaa tietojen käsittelyä tai poistattaa tietoja tai perua suostumuksesi tietojen käyttöön tai kieltää tietojen tietyn käytön, ota yhteyttä yrityksemme tietosuojavastaavaan:

Tietosuojavastaava:
puzzle & play GmbH
Matthias Weiss
Auf der Haide 2
D-92665 Altenstadt
Saksa
privacy@puzzleyou.fi

Vastustamisoikeus

Kun käsittelemme henkilötietoja edellä kuvatulla tavalla turvataksemme intressien punninnassa muut edut syrjäyttävät oikeutetut etumme, voit vastustaa tätä käsittelyä tulevaisuuden osalta. Jos tietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksiin, voit käyttää tätä mahdollisuutta milloin tahansa edellä kuvatulla tavalla. Jos käsittely tapahtuu muihin tarkoituksiin, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä vain henkilökohtaiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella.  

Jos olet käyttänyt vastustamisoikeutta, emme enää käsittele henkilötietojasi näihin tarkoituksiin, ellemme voi osoittaa huomattavan tärkeitä ja perusteltuja syitä, jotka syrjäyttävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos käsittely on tarpeen oikeudellisten vaateiden laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Tämä ei päde, jos tietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksessa. Tällöin henkilötietojasi ei enää käsitellä tätä tarkoitusta varten.